Βιολογικές πράσινες ελιές σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Είναι ελιές μεγαλόκαρπες που καλλιεργούνται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με γνωστότερες της Χαλκιδικής. Ο καρπός συγκομίζεται 15 Σεπτεμβρίου με 15 Οκτωβρίου, τοποθετείται σε αλατόνερο και επεξεργάζεται για την εκπίκρανση με καυστική σόδα. Το μέγεθος τους ονομάζεται “Ισπανικού τύπου”, ο καρπός έχει σχήμα κύλινδρο-κωνικό και χρώμα θαμπό πράσινο-κίτρινο.
Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνετε εντός 7 ημερών.
Ανά 100γρ. | |
---|---|
Ενέργεια | 712kj/170kcal |
Λιπαρά | 16g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 2,3g |
Υδατάνθρακες | 0,1g |
Σάκχαρα | 0g |
Πρωτεΐνη | 1,1g |
Αλάτι | 1,6g |
Πράσινες ελιές*, Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο*. Όπου * βιολογικό προϊόν. Καθ. Βάρος: 200g
Περιγραφή
Βιολογικές πράσινες ελιές σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Είναι ελιές μεγαλόκαρπες που καλλιεργούνται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με γνωστότερες της Χαλκιδικής. Ο καρπός συγκομίζεται 15 Σεπτεμβρίου με 15 Οκτωβρίου, τοποθετείται σε αλατόνερο και επεξεργάζεται για την εκπίκρανση με καυστική σόδα. Το μέγεθος τους ονομάζεται “Ισπανικού τύπου”, ο καρπός έχει σχήμα κύλινδρο-κωνικό και χρώμα θαμπό πράσινο-κίτρινο.
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.
Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.