Οι ελιές από την Καλαμάτα ή όπως γνωρίζουν, οι ελιές Καλαμών είναι ένας μοναδικός τύπος ελιάς που προέρχεται από την περιοχή της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο.
Έχουν μακρύ σχήμα (αμύγδαλο), όμορφο μαύρο-ιώδες χρώμα και δίνουν πλούσια γεύση, λίγο γλυκύτητα και σκληρή υφή. Επεξεργάζονται με φυσική ζύμωση και συσκευάζονται σε άλμη, κόκκινο ξύδι και ελαιόλαδο.
Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο.
Ανά 100γρ. | |
---|---|
Ενέργεια | 855kj/204kcal |
Λιπαρά | 21,9g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 6,29g |
Υδατάνθρακες | 0,2g |
Σάκχαρα | <0,5g |
Εδώδιμες Ίνες | 2,9g |
Πρωτεΐνη | 1,5g |
Αλάτι | 1,44g |
Ελιές Καλαμών*, Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο*. Όπου * βιολογικό προϊόν. Καθ. Βάρος: 200g
Περιγραφή
Οι ελιές από την Καλαμάτα ή όπως γνωρίζουν, οι ελιές Καλαμών είναι ένας μοναδικός τύπος ελιάς που προέρχεται από την περιοχή της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο.
Έχουν μακρύ σχήμα (αμύγδαλο), όμορφο μαύρο-ιώδες χρώμα και δίνουν πλούσια γεύση, λίγο γλυκύτητα και σκληρή υφή. Επεξεργάζονται με φυσική ζύμωση και συσκευάζονται σε άλμη, κόκκινο ξύδι και ελαιόλαδο.
Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.
Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.