Σε σχέση με την κοινή ζάχαρη, η ζάχαρη από χουρμάδες έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, χαλκός, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Η πολύτιμη αυτή κρυσταλλική σκόνη διαλύεται εύκολα στο νερό και βασικό της χαρακτηριστικό είναι η φρουτώδης και γλυκιά της γεύση.
Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Ιδανικό για παραγωγή αρτοσκευασμάτων, μαρμελάδων, παγωτών, γιαουρτιών ή ροφημάτων.
Ανά 100γρ. | |
---|---|
Ενέργεια | 1493kj/353kcal |
Λιπαρά | 0,5g |
Κορεσμένα Λιπαρά | <0,1g |
Υδατάνθρακες | 80g |
Σάκχαρα | 74,4g |
Εδώδιμες Ίνες | 11g |
Πρωτεΐνη | 2,7g |
Αλάτι | 0,015g |
Χουρμάδες αποξηραμένοι*. Όπου * βιολογικό προϊόν. Καθ. Βάρος: 200g
Μπορεί να περιέχει ίχνη από αραχίδες, καρπούς με κέλυφος, σόγια, σουσάμι, γλουτένη.
Περιγραφή
Σε σχέση με την κοινή ζάχαρη, η ζάχαρη από χουρμάδες έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, χαλκός, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Η πολύτιμη αυτή κρυσταλλική σκόνη διαλύεται εύκολα στο νερό και βασικό της χαρακτηριστικό είναι η φρουτώδης και γλυκιά της γεύση.
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.
Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.