Διατροφικά, το ρεβυθάλευρο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το ρεβύθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι, σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φoλικού οξέος, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη και μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η βασική διαφορά του ρεβυθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη. Ακόμα, το ρεβυθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και απορροφάει πολύ περισσότερα υγρά από άλλα άλευρα. Για το λόγο αυτό αυξάνουμε τον όγκο των υγρών σε μια συνταγή όταν χρησιμοποιούμε ρεβυθάλευρο.
Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Αναμείξτε το με αλεύρι σιταριού για αρτοσκευάσματα και ψωμί.
Ανά 100γρ. | |
---|---|
Ενέργεια | 1347kj/322kcal |
Λιπαρά | 6g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 0,6g |
Υδατάνθρακες | 44,50g |
Σάκχαρα | 10,70g |
Εδώδιμες Ίνες | 17g |
Πρωτεΐνη | 21,7g |
Αλάτι | 0,058g |
Αλεύρι ρεβιθιού*. Όπου * βιολογικό προϊόν. Καθ. Βάρος: 500g
Μπορεί να περιέχει ίχνη από σέλινο, δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, σόγια, σινάπι, γάλα, σουσάμι, αυγά, αραχίδες, καρπούς με κέλυφος.
Περιγραφή
Διατροφικά, το ρεβυθάλευρο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το ρεβύθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι, σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φoλικού οξέος, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη και μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η βασική διαφορά του ρεβυθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη. Ακόμα, το ρεβυθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και απορροφάει πολύ περισσότερα υγρά από άλλα άλευρα. Για το λόγο αυτό αυξάνουμε τον όγκο των υγρών σε μια συνταγή όταν χρησιμοποιούμε ρεβυθάλευρο.
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.
Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.