Καλλιεργείται και συλλέγεται στο νησί Bourbon της Μαδαγασκάρης, Η πλήρης, γλυκιά, κρεμώδης και ώριμη γεύση με βελούδινα μετέπειτα τόνους είναι μακράς διαρκείας και βρίσκεται τόσο στο φασόλι όσο και στους σπόρους. Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην οικιακή μαγειρική όσο και σε κάποια εκλεκτά τρόφιμα εμπορίου, ιδιαίτερα στη σοκολάτα, σε προϊόντα αρτοποιίας στη ζαχαροπλαστική, στις πουτίγκες. στις σάλτσες , σε παγωτό, σε αφεψήματα και στην αρωματοποιία.
Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Ανά 100γρ. | |
---|---|
Ενέργεια | 1359kj/324kcal |
Λιπαρά | 3,3g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 0,9g |
Υδατάνθρακες | 57g |
Σάκχαρα | 8,0g |
Εδώδιμες Ίνες | 26g |
Πρωτεΐνη | 4,0g |
Αλάτι | <0,01g |
Βανίλια Bourbon*. Όπου * βιολογικό προϊόν. Καθ. Βάρος: 1 τεμάχιο
Περιγραφή
Καλλιεργείται και συλλέγεται στο νησί Bourbon της Μαδαγασκάρης, Η πλήρης, γλυκιά, κρεμώδης και ώριμη γεύση με βελούδινα μετέπειτα τόνους είναι μακράς διαρκείας και βρίσκεται τόσο στο φασόλι όσο και στους σπόρους. Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην οικιακή μαγειρική όσο και σε κάποια εκλεκτά τρόφιμα εμπορίου, ιδιαίτερα στη σοκολάτα, σε προϊόντα αρτοποιίας στη ζαχαροπλαστική, στις πουτίγκες. στις σάλτσες , σε παγωτό, σε αφεψήματα και στην αρωματοποιία.
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.
Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.