Το βιολογικό μαύρο σκόρδο, προέρχεται από την ενζυμική αμαύρωση του λευκού σκόρδου η οποία του δίνει το μαύρο χρώμα και εξαφανίζει την έντονη και καυστική μυρωδιά. Η διαδικασία αυτή γίνεται μετά από πολύμηνη ωρίμανση κάτω από αυστηρή ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Έχει γλυκιά και καπνιστή γεύση, χωρίς την έντονη μυρωδιά του σκόρδου και χωρίς να χαθούν τα ωφέλιμα συστατικά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά τονίζοντας την γεύση τους με ιδιαίτερη χρήση σε ζυμαρικά, πίτσες, σάλτσες και κρεατικά.
Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Καθαρίστε το και κόψτε το σε μικρά κομμάτια ή λιώστε το σε πολτό με ελαιόλαδο.
Ανά 100γρ. |
---|
Μαύρο σκόρδο*. Όπου * βιολογικό προϊόν. Καθ. Βάρος: 3 τεμάχια.
Περιγραφή
Το βιολογικό μαύρο σκόρδο, προέρχεται από την ενζυμική αμαύρωση του λευκού σκόρδου η οποία του δίνει το μαύρο χρώμα και εξαφανίζει την έντονη και καυστική μυρωδιά. Η διαδικασία αυτή γίνεται μετά από πολύμηνη ωρίμανση κάτω από αυστηρή ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Έχει γλυκιά και καπνιστή γεύση, χωρίς την έντονη μυρωδιά του σκόρδου και χωρίς να χαθούν τα ωφέλιμα συστατικά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά τονίζοντας την γεύση τους με ιδιαίτερη χρήση σε ζυμαρικά, πίτσες, σάλτσες και κρεατικά.
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.
Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.