Το φαλάφελ είναι πολύ αγαπητό φαγητό της Μέσης Ανατολής, παρασκευάζεται από όσπρια (συνήθως ρεβύθια ή φούλια) τα οποία στην αρχή τα μουσκεύουν σε νερό και μετά τα λιώνουν, προσθέτοντας τους μπαχαρικά, αλεύρι ή πλιγούρι ώστε να μη διαλύονται. Μπορείτε να το μαγειρέψετε τηγανιτό, στο φούρνο ή στον ατμό. Ιδανικό με σάλτσα γιαουρτιού, τομάτα, ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο ή σως ταχίνι.
Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Ανά 100γρ. | |
---|---|
Ενέργεια | 1508kj/360kcal |
Λιπαρά | 5,7g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 0,8g |
Υδατάνθρακες | 52g |
Σάκχαρα | 8,7g |
Εδώδιμες Ίνες | 8g |
Πρωτεΐνη | 21g |
Αλάτι | 0,08g |
Αλεύρι ρεβυθιού*, Πλιγούρι*, Αποξηραμένο κρεμμύδι*, Αποξηραμένο σκόρδο*, Αποξηραμένο κύμινο*, Αποξηραμένος μαϊντανός*, Αποξηραμένος δυόσμος*, Αποξηραμένος κόλιανδρος*. Όπου * βιολογικό προϊόν. Καθαρό βάρος: 200g
Περιέχει σιτάρι και γλουτένη.
Περιγραφή
Το φαλάφελ είναι πολύ αγαπητό φαγητό της Μέσης Ανατολής, παρασκευάζεται από όσπρια (συνήθως ρεβύθια ή φούλια) τα οποία στην αρχή τα μουσκεύουν σε νερό και μετά τα λιώνουν, προσθέτοντας τους μπαχαρικά, αλεύρι ή πλιγούρι ώστε να μη διαλύονται. Μπορείτε να το μαγειρέψετε τηγανιτό, στο φούρνο ή στον ατμό. Ιδανικό με σάλτσα γιαουρτιού, τομάτα, ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο ή σως ταχίνι.
Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.
Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.