Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

Posted by biologikoxorio biologikoxorio 12/02/2019 0 Comment(s)

Ο κουρκουμάς χρησιμοποιούνταν ως γιατρικό χιλιάδες χρόνια πριν στην Ασία. Σήμερα η φαρμακολογική αξιολόγηση των κουρκουμινοειδών κάνει λόγο για σαφείς αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις αλλά και κυτταροτοξικές δράσεις σε διάφορους τύπους καρκίνου και παθήσεων. Συγκεκριμένα η διμεθοξυκουρκουμίνη έχει δείξει σημαντικές αντικαρκινικές δράσεις κυρίως έναντι του καρκίνου του προστάτη, με πιθανό μηχανισμό αντιανδρογόνου, συμβολή στην ενδοθηλιακή και καρδιοαγγειακή λειτουργία, προληπτική δράση στην οστεοπόρωση, το Alzheimer και το Parkinson.

Ο κουρκουμάς σε σκόνη εμπεριέχει εκ φύσεως κουρκουμινοειδή σε ποσοστό 3%, τη στιγμή που ένα αξιόπιστο συμπλήρωμα διατροφής έχει εκχύλισμα κουρκουμά (και όχι απλά σκόνη κουρκουμά) με 95% κουρκουμινοειδή.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι ερευνητές στην Ιαπωνία σύγκριναν τα οφέλη της κατανάλωσης μίας κουταλιάς κουρκουμά την ημέρα με εκείνα της καθημερινής άσκησης για τουλάχιστον 40 λεπτά. Και οι δύο ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν σημαντικά οφέλη στην υγεία τους και βελτίωσαν την ενδοθηλιακή και καρδιακή λειτουργία. Σκεφθείτε λοιπόν τι θα συμβεί αν συνδυάσετε τα πλεονεκτήματα του κουρκουμά μ’ εκείνα της συστηματικής άσκησης!

Ευχαριστούμε για το άρθρο

Τα Διαιτολογικά  Γραφεία Θαλής Παναγιώτου
Δασκαρόλη 67,   Γλυφάδα , Τηλ.: 210 9960989
Σωρού 3-5 ,     Μαρούσι , Τηλ.: 211 1117688

www.allazwdiatrofi.gr 

 

Leave a Comment