Τα βιολογικά προϊόντα προστατεύουν πράγματι από τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

Posted by biologikoxorio biologikoxorio 09/11/2018 0 Comment(s) ΘΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ,

 

Το γεγονός ότι η ημερήσια και μάλιστα πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από πολλές σοβαρές ασθένειες, αποτελεί μία κοινή παραδοχή. Μάλιστα όσο πιο φρέσκα και χωρίς χημική επεξεργασία είναι, τόσο περισσότερα είναι τα οφέλη για τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, που διεξήχθη στο INSERN (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας) στη Γαλλία, όσοι καταναλώνουν αυξημένες ποσότητες βιολογικών προϊόντων καταφέρνουν να μειώσουν κατά 25% τις πιθανότητες εμφάνισης ορισμένων καρκίνων. Ο κίνδυνος ήταν μειωμένος κατά 34% όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και κατά 76% για καρκίνο του λεμφικού συστήματος.

 

Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για τα βιολογικά προϊόντα- διήρκησε 4 χρόνια και έγινε μεταξύ 33 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρώπης- απέδειξε πως έχουν κατά 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά, αυξημένη ποσότητα βιταμίνης C και ιχνοστοιχείων σιδήρου, χαλκού, ψευδαργύρου και μεταβολιτών προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. http://www.thalispanagiotou.gr

 

Leave a Comment