ΚΑΡΠΟΥΖΙ !! ΤΟ SUPERFOOD ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!

Posted by biologikoxorio 09/07/2019 0 Comment(s)
 

Tο πιο δροσερό και υγιεινό καλοκαιρινό φρούτο που

δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Έχει υψηλή περιεκτικότητα

σε βιταμίνες, μέταλλα,αντιοξειδωτικά και light θερμίδες. 

 

Οφέλη για την υγεία 

 

• Πρόληψη άσθματος

 

Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη του άσθματος είναι χαμηλότερος

σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένων

θρεπτικών ουσιών. Μια απο αυτές τις ουσίες είναι η βιταμίνη C,

που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου

και του καρπουζιού.

 

• Αρτηριακή πίεση

 

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε η American Journal of Hypertension

το εχκύλισμα καρπουζιού θα μπορούσε ναβοηθήσει στη μείωση της

αρτηριακής πίεσης, ιδιαίτερα σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα 

που εμφανίζουν υψηλές τιμές.

 

•  Δράση κατά του Καρκίνου

 

Ως εξαιρετική πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C,

καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών,  το καρπούζι μπορεί να

βοηθήσει στην καταπολέμηση του σχηματισμού των ελεύθερων

ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. 


  

• Ενυδάτωση

 

Το καρπούζι απαρτίζεται από 92% νερό και πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, 

ενώ αποτελεί ιδανική τροφή για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

 

• Δέρμα

 

Oι υψηλές ποσότητες βιταμινών Α και C στο καρπούζι

αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό των απαραίτητων

θρεπτικών συστατικών για λαμπερό δέρμακαι μαλλιά.

H βιταμίνη Α βοηθά να παραμένει ενυδατωμένη η 

επιδερμίδα και το τριχωτό μας, ενώ ενισχύει την

ανάπτυξη νέων κυττάρων κολλαγόνου και ελαστίνης,

τομέας στον οποίο παίζει ευεργετικό ρόλο και η βιταμίνη C.  

 

 

 

Leave a Comment