Αρχική / Blog / Μύρτιλο Καρδίτσας

Μύρτιλο Καρδίτσας

Πίσω στο blog
Άρθρα
24/06/2022
Μύρτιλο Καρδίτσας

 

Η παραγωγή Καπάπι βασίζεται στις καλύτερες επιστημονικές τεχνικές, αλλά και στο μεράκι για τις καλλιέργειες, οι οποίες βρίσκονται στα παραγωγικά εδάφη της Θεσσαλίας και ειδικότερα στην Καρδίτσα

Το αποτέλεσμα είναι καρποί υψηλών προδιαγραφών βιολογικής καλλιέργειας που θα ανεβάσουν την ποιότητα της διατροφής σας και σίγουρα θα δώσουν αξία σε δημιουργικές επιλογές όπως φρουτοσαλάτες, στον μπουφέ, στις δημιουργίες  ζαχαροπλαστικής και σε πολλούς άλλους γευστικούς συνδυασμούς.

Οι κωδικοί που συνοδεύουν την κάθε συσκευασία εξασφαλίζουν την ιχνηλασιμότητα του προϊόντος ως το χωράφι, σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα συστήματα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων.

 

 

Το Μύρτιλλο είναι ένα από τα φρούτα του δάσους.

Είναι ένα πολυετές θαμνοειδές, φυλλοβόλο φυτό που το φθινόπωρο παίρνει ωραίες και έντονες πορφυρές αποχρώσεις. Ανθοφορεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο με άσπρα καμπανοειδή λουλούδια. Παράγει από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο καρπούς, με ελαφρά υπόξινη γεύση.

Έχει μικρό ενδοσπέρμιο (κουκούτσι). Το μικρό μέγεθος του κουκουτσιού το κάνει «αόρατο», όταν το δοκιμάσεις.  Από τη στιγμή που θα κοπεί, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και δύο εβδομάδες σε συνθήκες οικιακής συντήρησης. Γίνεται καταπληκτικά σε μαρμελάδες και διάφορες άλλες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

 Το Μύρτιλλο αναφέρεται συχνά από πολλούς ειδικούς ως το θαυματουργό φυτό της νεότητας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β-καροτίνη, σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Αντίθετα είναι φτωχό σε νάτριο, λιπαρά και θερμίδες και γι’ αυτό εντάσσεται στις φυσικές τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, που κρατούν το σώμα υγιές και νεανικό.

 

Φημίζεται ως πηγή αιώνιας νιότης και οι τρέχουσες μελέτες για τα οφέλη του στρέφονται σε:

 

Η συχνή κατανάλωση μύρτιλλων βοηθά στην προστασία των ηλικιωμένων από νευροεκφυλιστικές ασθένειες που συνδέονται με τη γήρανση του ατόμου.

Κλείσιμο
vegan
Vegan

Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως. 

vegetarian
Vegetarian

Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.

organic
Βιολογικό

Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.

pop
ΠΟΠ

Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.

low_salt
Χαμηλό Αλάτι

Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.

salt_free
Χωρίς Αλάτι

Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.

gluten_free
Χωρίς Γλουτένη

Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.

lactose_free
Χωρίς Λακτόζη

Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη. 

sugar_free
Χωρίς ζάχαρη

Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.