Αρχική / Blog / 3 τροφές για πιο λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

3 τροφές για πιο λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

Πίσω στο blog
Άρθρα
27/04/2022
3 τροφές για πιο λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

 

🌻 Όλοι λατρεύουν την όψη ενός λαμπερού και υγιούς δέρματος. Πολλοί επενδύουν αρκετές ώρες και ένα μεγάλο ποσό χρημάτων σε καλλυντικά για το σώμα και το πρόσωπο, σε συνεδρίες περιποίησης σώματος καιπαραμελούν το σημείο κλειδί σε αυτό το θέμα, που δεν είναι άλλο από τη σωστή διατροφή και ενυδάτωση.

Η διατροφή είναι άκρως σημαντική για την υγεία μας καθώς επηρεάζει άμεσα το δέρμα και την επιδερμίδα, εσωτερικά και εξωτερικά. 

Μια ανεπαρκής διατροφή σε θερμίδες, λιπαρά, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ανόργανα στοιχεία καθώς και σε επίπεδα ενυδάτωσης είναι ικανή να οδηγήσει πέρα από σοβαρές μορφές αβιταμίνωσης, σε αρνητικές επιπτώσεις όπως, θαμπό δέρμα, κάποιες μορφές δερματοπάθειας, σκληροδερμία, ξηρότητα ή υπερβολική λιπαρότητα, ερυθρότητα, κάποιες μορφές ακμής.

Ενισχύστε τη διατροφή σας με θρεπτικά στοιχεία και τροφές για να διατηρηθεί το δέρμα σας υγιές, λαμπερό και ενυδατωμένο. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, καλές πηγές λιπαρών οξέων, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως  επίσης και η επαρκής ημερήσια κατανάλωση υγρών.

 

1) Λιπαρά Ψάρια

Τα ψάρια είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, D και ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος, θεωρείται πολύ σημαντικό μεταλλικό στοιχείο με επουλωτικές ιδιότητες και ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων δέρματος. 

Τέλος, η βιταμίνη Ε λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων της, ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των αντιοξειδωτικών προστατεύοντας το δέρμα από ελεύθερες ρίζες, βλάβες και φλεγμονές.

Τα λιπαρά ψάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα εικοσιπεντανοϊκού οξέος, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των ωμέγα-3 λιπαρών και είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των κυττάρων, συμβάλλοντας θετικά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. 

Πιο αναλυτικά, τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται να βοηθούν σημαντικά το δέρμα να διατηρεί το πάχος, την ελαστικότητα καθώς και ως ένα βαθμό την ενυδάτωση του. 

Από την άλλη πλευρά, η μη κατανάλωση λιπαρών ψαριών σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα.

 

Πηγές λιπαρών ψαριών:

Η εβδομαδιαία κατανάλωση σε ψάρια θα πρέπει να είναι 2-3 μερίδες από ποικιλία ψαριών και θαλασσινών. Φροντίστε οι μισές μερίδες να προέρχονται από λιπαρά ψάρια.

 

 

2) Ντομάτες

Η κατανάλωση ντομάτας φαίνεται πως τονώνει και χαρίζει στην επιδερμίδα φρεσκάδα, λάμψη και αυξημένη προστασία. Αποτελούν πολύ καλές πηγές σε βιταμίνης C, Α, λυκοπένιο, βήτα-καροτένιο και σε λουτεΐνη προστατεύοντας  το δέρμα με πολλούς τρόπους. Συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση της έντονης λιπαρότητας του δέρματος, ενώ οι βιταμίνες Α και C φωτίζουν το θαμπό και σκοτεινό δέρμα.

Το λυκοπένιο  βοηθά στην αντιγήρανση και είναι η φυσική χρωστική ουσία που τις χαρίζει το  κόκκινο χρώμα τους. 

Επιστημονικές έρευνες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση ντομάτας με δερματικά προβλήματα ακμής, μειώνοντας πιθανώς τις ορμόνες που δημιουργούν ακμή, παρόλο αυτά δεν έχει καθοριστεί ακριβώς πόση ποσότητα λυκοπένιου χρειάζεται ο οργανισμός για την εξάλειψη της ακμής.

 

Άλλες πηγές πλούσιες σε λυκοπένιο και βήτα-καροτένιο:

Η λήψη υψηλών ποσοτήτων β-καροτένιου έχει συνδεθεί με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου. 

Πρόσφατα, σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι συμπληρώματα διατροφής με β-καροτένιο ενίσχυσαν σημαντικά την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV), όταν συνδυάστηκαν με τοπικές αντηλιακές ουσίες και λοσιόν.

 

 

3) Πράσινο Τσάι

Η δράση των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα που προκαλούν αλλοιώσεις, προστατεύοντας έτσι τα κύτταρα του δέρματος και διατηρώντας τα υγιή. 

Συνεπώς βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης.Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού για την υγεία  είναι αρκετά διαδεδομένες στην επιστημονική κοινότητα, ενισχύοντας και τη συνολική υγεία και προστασία του δέρματος.

Κύριο συστατικό του πράσινου τσαγιού είναι οι κατεχίνες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες με σημαντικές  αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

Η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού  μπορεί να συμβάλλει:

 

Κλείσιμο
gluten_free
Χωρίς Γλουτένη

Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20ppm. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.

lactose_free
Χωρίς Λακτόζη

Το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη. 

low_salt
Χαμηλό Αλάτι

Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.

salt_free
Χωρίς Αλάτι

Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,005g ανά 100g προϊόντος.

organic
Βιολογικό

Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.

sugar_free
Χωρίς ζάχαρη

Το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,5g ανά 100g προϊόντος.

vegan
Vegan

Προϊόν σύμφωνο με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, απαλλαγμένο από πρώτες ύλες ζωικής προελεύσεως. 

vegetarian
Vegetarian

Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.

pop
ΠΟΠ

Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ταυτοποίηση του προϊόντος σχετικά με τον τόπο, περιοχή ή και χώρα καταγωγής, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και την διασφάλιση παραγωγής του εντός οριοθετημένης γεωγραφικής παραγωγής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.